Beauty, Geuren

KÖLNISCH WASSER

4711 Beauty_RWWA 162-770-3_012

Eau de Cologne is weer helemaal terug van weggeweest en eigenlijk weer hipper dan hip. Een van de bekendste merken is natuurlijk 4711, bijna zou oud als de weg naar Keulen. De oorsprong van 4711 ligt in 1792, want toen kreeg ene Wilhelm Muelhens (een jonge ondernemer) ter ere van zijn huwelijk Aqua Mirabilis van een monnik cadeau. Het water, gemaakt volgens een geheime formule, was een wonderdrank voor intern en externe gezondheid. Muelhens zag dat de formule buitengewoon was en opende een winkeltje (en fabriekje) op de Glockengasse in Keulen en noemde zijn product: ‘Echt Kölnisches Wasser’. Dat winkeltje werd al snel een succes, prominenten erkenden de medicinale werking van het wonderwater en het was niet aan te slepen. Kolnisches Wasser werd puur gedronken,  gemengd met water of wijn (!) en voor velen een onderdeel van de dag. Tijdens de Franse overheersing werden straten en huisnummers gewijzigd en Muelhens fabriek en winkel kregen het nummer 4711.

740031 - 4711 EdC 800ml

KLASSIEKER

Na heel veel ontwikkelingen (die we je zullen besparen, maar drinken doen we Eau de Cologne dus niet meer) brengt 4711 in 1921 de geur Tosca uit. Dit is een van de eerste geuren waar aldehyden (stoffen die de geur een bepaalde “lift” geven) in gebruikt werden. Daarvoor waren geuren gebaseerd op bloemen of andere natuurlijke grondstoffen. Het grappige is dat Tosca is nog steeds te vinden in het schap! Een echte klassieker dus. Tot op de dag van vandaag is 4711 gevestigd aan de Glockengasse. De winkel heeft naast een prachtige 4711 fontein een heus museum en dagelijks komen honderden mensen 4711 ruiken en zien. Tegenwoordig wordt het begrip “eau de cologne” overigens gebruikt voor een licht parfum, met een lagere concentratie aan geurstoffen dan Eau de Toilette en Eau de Parfum. Eau de Parfum bevat  10- 20 % geurstoffen, een  Eau de Toilette 5-10%  en een Eau de Cologne maar 2-5 % geurstoffen.

00PR13_ca. 1931_evtl.Ehrenberger

KRUIDIGE BAZAAR

Mandarine_Cardamom_170ml_Flacon

Het huis 4711 is recent gekomen met een aantal nieuwe varianten, die wij je graag willen laten zien. Ze zijn geïnspireerd op de schoonheid en variatie van de natuur en luisteren naar de naam Acqua Colonia. Iedere geur heeft een eigen karakter, zodat er altijd wel eentje is waar je voor valt (geuren voor zowel mannen als vrouwen). Een van onze favorieten (en de meest recente) is de Mandarine & Cardamom. De geur doet je denken aan een oosterse bazaar. De aangenaam pittige en prettige geur van mandarijnen is goed aanwezig en wordt harmonieus gemengd met de exotisch kruidige kardemom. De Acqua Colonia is niet alleen fijn op de huid (kun je meerdere keren per dag aanbrengen en je zelf opfrissen), maar is ook goed te gebruiken op (zak)doekjes of bijvoorbeeld linnengoed. De prijs is ook al aangenaam, want 50ml kost € 19,95.

LEKKER VERPAKT

Zowel flacon als verpakking van de Acqua Colonia vallen op door hun leuke, moderne retro design en fris kleurgebruik. Door de grappige reliëf afwerking van de traditionele Molanus flacon, worden zowel de elegantie als de kracht van de geuren benadrukt. De botanische illustraties passen bijzonder goed in de “natuurlijke” trend van de afgelopen tijd. De flacons van 170ml hebben een verstuiver, waardoor ze zowel als spray, maar ook als splash-on gebruikt kunnen worden. Ze zijn er in de geuren Melissa & Verbena, Lavender & Thyme, Lime & Nutmeg, Lemon & Ginger en Pink Pepper & Grapefruit (en de eerder genoemde Mandarine & Cardamom). Natuurlijk zijn we niet genezen van onze geweldige Eau de Parfums en Eau de Toilettes waar we vaker over geschreven hebben. Maar variatie van spijs doet dan wel weer eten en een beetje variatie kan geen kwaad, zeggen wij dan weer!

Acqua Colonia EdC Splash&Spray 170ml Lavender&Thyme Acqua Colonia EdC Pink Pepper Grapefruit Acqua Colonia EdC Melissa&Verbena Acqua Colonia EdC Lemon&Ginger 4711_AcquaColonia_Lime&Nutmeg_Flacon_

Geef een reactie