We krijgen bij het horen van het ingrediënt Calendula toch altijd wat sentimentele gedachten. Het is natuurlijk een oeroud ingrediënt en we denken dat ongeveer iedereen wel een moeder of oma heeft (gehad) die ook iets heeft geroepen van : “Goh, kind, daar moet je even wat Calendula op smeren”. Want Calendula staat bekend om de kalmerende en verzachtende eigenschappen.

Voor Kiehl’s, dat als sinds 1851 (!) al actief is, is het overigens niet de eerste keer dat Calendula gebruikt wordt, want in 1960 was de eerste keer dat ze dit ingrediënt in een product hebben verwerkt. Dat was in de Calendula Herbal Extract Toner, een soort (alcoholvrije) tonic die verschrikkelijk populair is geworden. In dit nieuwe masker van Kiehl’s wordt de Calendula gecombineerd met Aloë Vera (verfrissend en verkoelend). De gelachtige structuur van dit masker ziet er aantrekkelijk, bijna lekker uit. Je zou het bijna op je boterham smeren (niet doen hoor, want ondanks dat Kiehl’s veel natuurlijke ingrediënten gebruikt en geen parabenen en dergelijk bevat, is het waarschijnlijk niet gezond op brood)! Op je gezicht doet het echter snel zijn goede werk. Je voelt na 5 minuutjes je huid genieten van deze voedende substantie en de geur roept toch echt sentimentele gevoelens op. We kunnen we er ook niets aan doen.
CALENDULA & ALOE SOOTHING HYDRATION MASQUE 100 ml 45€
http://www.kiehls.nl/nl/gezicht/calendula-aloe-soothing-hydration-masque